Behandelprogramma’s voor COPD, Diabetes Mellitus, Overgewicht, Etalagebenen
Voor veel aandoeningen geldt dat zij sterk kunnen verminderen door voldoende beweging. In verband met fysieke beperkingen en eventuele risico’s kan de fysiotherapeut een bewegingsprogramma opstellen en begeleiden bij verantwoord bewegen.

Klik hier over meer informatie over COPD
Klik hier over meer informatie over Diabetes Mellitus
Klik hier over meer informatie over Overgewicht / Obesitas
Klik hier over meer informatie over Etalagebenen


Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode voor spierpijnklachten. Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Vaak is de verbetering in souplesse, kracht en pijn direct voelbaar. Onze fysiotherapeut Ralph is hierin gespecialiseerd.

Klik hier (voorkant pdf folder) voor meer informatie over Dry Needling.

Klik hier (achterkant pdf folder) voor meer informatie over Dry Needling.
Klik hier voor meer informatie op Wikifysio


Duizeligheid

Sommige vormen van duizeligheid kunnen effectief behandeld worden door de fysiotherapeut. Het gaat hier met name om die vormen waarbij de oorzaak uit de nek komt of waarbij het evenwichtsorgaan aangedaan is. Met verschillende oefeningen kan iemand goed van zijn duizeligheid worden afgeholpen. Onze fysiotherapeut Ralph is hierin gespecialiseerd.

Klik hier voor meer informatie op Wikifysio


McKenzie

McKenzie is een behandelmethode voor klachten aan rug- of nek, al dan niet met uitstraling naar armen en benen, schouder en heup. Na instructie door de fysiotherapeut kunnen de oefeningen zelfstandig worden gedaan. Het doel is de klacht zo snel mogelijk te laten verdwijnen en de kans op terugkeer te minimaliseren. Onze fysiotherapeut Ralph de Wit is hierin gespecialiseerd.

Klik hier voor meer informatie over McKenzie.


Medical Taping
Medical Taping is een behandelmethode voor uiteenlopende gewrichts- en spieraandoeningen. Het intapen van een probleemgebied heeft een stabiliserende werking op gewrichten en stimuleert en ondersteunt de spierfunctie en de bloed- en lymfecirculatie.

Klik hier voor meer informatie over Medical Taping.


Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie is een behandelmethode voor zowel lichamelijke als mentale spanning. Het is gericht op bewustwording en hantering van spanning door het reguleren van onder meer de houding, beweging en ademhaling.

Klik hier voor meer informatie over ontspanningstherapie.


Revalidatie
Revalidatie is erop gericht om opnieuw te leren bewegen en/of functioneren na een ongeluk of een operatie. Afhankelijk van de aard van de aandoening wordt de juiste behandelmethode voor het revalidatietraject bepaald.