• Renske
  Even voorstellen:

  Hallo, ik ben Renske Gorter en ik ben in Amsterdam afgestudeerd in 2011. Na mijn afstuderen ben ik vijf maanden op reis geweest in Ierland en Schotland. Toen ik terug was kon ik bij Fysiotherapie de Wit aan het werk voor twee dagen. Omdat het werken in IJmuiden zo goed beviel ben ik in de zomer van 2017 naar vier dagen in de week gegaan.

  Tijdens mijn werk zie ik een hoop wisselende patiënten groepen. Van rugklachten tot mensen na een beroerte. Voor mij maakt de afwisseling tussen de klachten en mensen, het werk zo leuk om te doen. Omdat iedereen met zijn eigen hulpvraag en wensen naar mij toe komt is het voor mij een leuke uitdaging om de juiste behandeling bij ieder te vinden.

  Naast mijn werk als reguliere fysiotherapeut ben ik aan het specialiseren in psychosomatische fysiotherapie. Deze richting in de fysiotherapie houd zich bezig met lichamelijke klachten waarbij er een geestelijke oorzaak of onderhoudende factor bij zit. Dit kunnen mensen zijn die langdurige stress hebben ervaring door bijvoorbeeld een scheiding, overlijden of traumatische gebeurtenis. Maar ook mensen met een psychische stoornis zoals depressie, burn out of autisme.

  De behandeling richt zich niet alleen op het lichaam maar ook over de geestelijke aspecten. Dit bestaat onder andere uit informeren over wat stress is en wat het doet met het lichaam. Maar ook oefeningen om te leren omgaan met stress zoals bijvoorbeeld adem- en ontspanningsoefeningen of bewustwordingsoefeningen.

  Buiten mijn werk om vind ik het heerlijk om te lezen en heb ik een uit de hand gelopen hobby in taarten maken.